25 Mayıs 2012, 08:27:38 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   IZMIR WEB TASARIM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 1 Kibritle 3 Sigara yakma ugursuzlugu!!!!!  (Okunma Sayısı 873 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ustcm
Yarbay

Timgücü 21
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 25 Mart 2008, 06:42:56 »

Şimdilerde sigarayı kibritle yakan pek görülmüyor. Herkeste çakmak var. Ancak kibritin yoğun olarak kullanıldığı zamanlarda, bir kibritle üç sigara yakmanın uğursuzluk getireceğine olan inanç yaygındı.

Bazı batıl inançlarda olduğu gibi bu inanışın kökeninde de mantıklı bir sebep yatıyor. Yakın zamanlara kadar savaşlar göğüs göğse yapılıyor, her iki tarafın askerleri de zamanlarının çoğunu siperlerde geçiriyorlardı.

Aylarca süren savaşlarda siperlerde günlerini geçirmek askerler için bir yaş*** biçimiydi. Burada uyuyorlar, yiyip içiyorlar, sigara içip dinleniyorlardı. Karanlıkta parlayan bir sigara veya kibrit ateşi düşmana yerini belli edecek yeterli bir ışık kaynağıydı.

Bir kibritin ateşlenerek, üç sigarayı art arda yakacak kadar uzun süre yanık kalması, karşı siperdeki keskin nişancı için hedefi tespit edip nişan alacak ve vurabilecek kadar uzun bir zamandı ve sonucu da ölümdü.

Savaş sırasında siperlerde edilen bu tecrübe, normal yaşamda da, bir kibritle üç sigara yakmanın uğursuzluk getireceği şeklinde bir batıl inanç olarak yerleşti kaldı.
korel-ışıl
Yüzbaşı

Timgücü 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

==////kaybedince anlarsın cnm \\\\\\===

« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2008, 08:53:12 »

yha böle batıl inançlara nedn inanılır anlamam  saçma saçma şeyler

Ummadıklarım adam olurken... Adam dediklerim insan bile olamamış.!!!!
hotshot35
Teğmen
*

Timgücü 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2008, 10:06:10 »

kolayı var Cheesy
bi sigarayı yak kibriti söndür
yanan sigara ile diğer sigaraları yak
bu kadar basit
bu kadar akılsız asker yok kii
punk_rock_girl
Binbaşı

Timgücü 2506
Çevrimdışı Çevrimdışı

canıma minnet :D

« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2008, 11:04:53 »

İlk defa duyuyorum böyle bişy
millet artık neye inancağını şaşırmış durumda..Bizim sitedeki üye bolluğundan dolayı bu sitede keramet var düşüncesiyle Yakında telli baba  türbeleri gibi olursak... ev isteyen gelip sitemizin duvarlarına anahtar asarsa..koca arayanLar gelip sitedeki topiclere çaput bağlarsa Cheesy  dahasi sitenin tim35 muhabbet odası konusunda öss oks sss kpss üds ve benzeri sınavlara girecek öğrenciler için umut kapısı olursa buna da hiç şaşmayacağım... Cheesy

elifsu: şştt napıyon orda
ziyaretçi: sevdiğim kızı vermiyolar... burayı önerdiler gidip bi mum yak dediler ya kısmet dedik geldik ...
elifsu: yasak kardeşim yasak..sit alanı bura

by sessiz: yakaladım senii... kimsiin
yaşlı hatun: evladım benim şekerim  var.. tim35 çeşmesinden su içersen geçer dediler
by sessiz: burda çeşme mi vardı nan

by kabus: kısss..napıyon ordaa aloooo
genç baayan: ablacım öss için tim35 e adak ada dediler... bend e koştum geldim...
by kabuss: valla mı kız... adak olarak kabusa öğlen yemee ısmarlicam der misin 
genç bayan: anneeeeeee
neyse konu için tşkler
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2008, 11:05:39 Gönderen: punk_rock_girl » Kayıtlı

En çok neyi değiştirmek isterim bilir misiniz ?
Afrikanın ismi lazım değil bir kentinde
Aç çocuklara
Baba şefkati göstermek için
Venedikte bir pansiyon terasında
Gondolları izleyerek
Kahvaltı yapma hayalini..
emreaşığı30
Binbaşı

Timgücü 802
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2008, 05:35:47 »

punk haytal gücün çok geniş valla okurken gülmekten öldüm Cheesy sanada saol ustcm

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|hera emlak , buca hera emlak arsa , daire| real emlak , buca real emlak arsa , daire| rentacar - oto kiralama | BUCA EMLAKCI , BUCADA EMLAK , BUCA EMLAKCILARI | izmir satılık daire , satılık arsa, satılık dükkan izmir buca emlak , buca emlak |web tasarım | tekniker | Wap | Wap2 | Wap tim35 | XML | Rss

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!