11 Şubat 2012, 02:01:03 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
 
   Ana Sayfa   IZMIR WEB TASARIM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: neler affedilmeli neler affedilmemeli?  (Okunma Sayısı 675 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
üflenti
Teğmen
*

Timgücü 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 18


« : 28 Aralık 2008, 09:36:56 »

NELERİ AFFETMELİ


Hepimiz insanız ve ilişkilerde hata yapabiliriz. Bazı hatalar var ki, bunlar kolaylıkla affedilebilir. Bazıları ise kesinlikle affedilmemeli.
Çünkü affederseniz, ona aynı hatayı bir kez daha yapma hakkı verirsiniz. İşte affedilebilecek ve affedilmeyecek hatalar...

Affedilebilir hatalar

Küçük yalanlar: Henüz tanışma evresinde sizin ilginizi çekebilmek için söylediği yalanları affedebilirsiniz. Ya da ilişkiniz sırasında sizi üzmemek için başvurduğu zararsız yalanlar da affedilebilir.

Öfke anındaki tepkiler: Bazı insanlar öfkelendiklerinde ağızlarından çıkanı kulakları duymaz. Bu bir kişilik özelliğidir ve kolay kolay değişemez. Onurunuzu zedelemeyecek şekilde söylenmiş sözler affedilebilir.

Randevuya gelmemek ya da gecikmek: Elinde olmayan bir sebepten dolayı (hastalık, trafik v.b) randevusuna geciken ya da gelmeyen sevgilinizi affedebilirsiniz.

Özel günleri unutmak: Özellikle erkeklerde görülen bir durum. Eğer özel günlerinizi unutmayı alışkanlık haline getirmiyorsa, onu affetmenizde sakınca yok. Ancak bir daha unutmaması konusunda mutlaka uyarıda bulunun.

Yeterince vakit ayırmamak: Zaman zaman insan kendi dışındaki sebeplerden dolayı ilişkisine vakit ayıramayabilir. Bunu sorun etmemek gerekiyor. Ancak siz hep son sırada kalıyorsanız dikkat etmelisiniz.

Sorumsuzca davranmak: İlişkilerde her iki tarafın da aynı sorumluluk bilincine sahip olması pek mümkün değil. Bu yüzden bir taraf, diğerinin açığını kapayacak. Size zarar vermediği sürece sorumsuz davranışlar affedilebilr.

Aileye, arkadaşlara düşkünlük: Bu da aşırıya kaçmamak koşuluyla affedilebilecek bir olay.

Küçük ayrılıklar: Tartışmalar bazen istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bir taraf diğerine öyle hissetmese de "Bitti artık" diyebilir. Pireye kızıp yorgan yakmayın. Birkaç günlük ayrılık sizi kendinize getirecektir.

Kaçamak bakışlar: Zaman zaman sevgilinizi başkalarına bakarken yakalayabilirsiniz. Bu sizi sevmediği anlamına gelmez.

Meraklar ve hobiler: Her insanın yapmaktan zevk aldığı hobileri vardır. Hobisine zaman harcıyor diye sevgilinizi terk etmeye kalkmayın.

Affedilmeyecek hatalar

Şiddet: Size bir fiske bile vuranı asla ama asla affetmeyin. Affederseniz emin olun aynı şeyi, hem de bu kez daha şiddetlisini yapacaktır.

Aldatmak: İşte affedilmeyecek bir hata daha. Aldatmışsa, size aşkı eskisi kadar güçlü değil demektir. Affetseniz bile emin olun bir kez daha aldatılacaksınız. Aldatana kesinlikle bir şans daha vermeyin.

Büyük yalanlar: Hayatınızı etkileyebilecek yalanlardan sözediyorum. Örneğin evli olduğu halde "Evli değilim" demesi gibi. Bu tür bir yalanı yakaladığınızda onu hemen postalayın.

Umursamazlık: Yanınızda yokmuşsunuz gibi davranıyorsa, sizinle ilgili hiçbir şeyle ilgilenmiyorsa ondan uzak durun.

Cimrilik: İşte kötü bir özellik daha. Paraya cimri olan aşkına da cimridir. Sizinle ilk tanıştığında para saçan sevgiliniz artık öyle değilse, "Güle güle" demenin zamanı gelmiştir.

Aşağılamak: Sizi herkesin önünde küçük düşürüyorsa, onurunuzu kıracak hareketlerde bulunuyorsa, sakın affetmeyin. Affederseniz, söylediği her şeyi kabullenmiş olursunuz.

Saygısızlık: Bir ilişkide sevgi kadar saygı da önemlidir. Kişiliğinize saygı göstermeyen insanla sakın ama sakın birlikte olmayın.

Değiştirmeye çalışmak: Sizi ya olduğunuz gibi kabul etmeli ya da bu işe hiç başlamamalı. Başladıktan sonra değiştirmeye çalışıyorsa, affedilmeyecek bir hata yapmış demektir.

Kabalık: Hiç kimsenin bir başkasına kaba davranmaya hakkı yoktur. Kabalığı alışkanlık haline getirmiş kişiyi düzeltemezsiniz. Hemen ayrılın.

Alkol ve uyuşturucu: İlişki başladıktan sonra sevgilinizini alkol ya da uyuşturucu bağımlısı olduğunu fark etmişseniz bir an önce onu terk edin.
Kayıtlı
punk_rock_girl
Binbaşı
****

Timgücü 2506
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 625


canıma minnet :D


« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2008, 06:30:00 »

sağlam konu.. buraya yazacak bir kaç şeyim var. tekrar mesajımla dönüp üstün körü okumanında ötesine geçip yazıya yorum yapıcam şimdi cümleleri kafamda toparlayamıyorum
konu için tşkler canımcım  Smiley
Kayıtlı

En çok neyi değiştirmek isterim bilir misiniz ?
Afrikanın ismi lazım değil bir kentinde
Aç çocuklara
Baba şefkati göstermek için
Venedikte bir pansiyon terasında
Gondolları izleyerek
Kahvaltı yapma hayalini..
punk_rock_girl
Binbaşı
****

Timgücü 2506
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 625


canıma minnet :D


« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2008, 13:19:36 »

Affedilebilir hatalar olduğğu iddia edilenlere bi bakak    Cheesy


Küçük yalanlar: gerçekci olmak lazım, hangimiz yalancıklar söylemedik ki. karşındakini üzmemek adına, miniicik yalanlar bünyeyi bozmaz. ya da yalan söylemek yerine, eksik anlatmayı da tercih edebilirsiniz   Smiley


Öfke anındaki tepkiler: afederim kesinlikle  neden derseniz; nan bunu karşı taraf için düşünüyorum da, beni yüzmilyon kere teketmesi gerekirdi  kesinliklen affedilmeli, devlet güvence altına almalı hatta bunu  Cheesy


Randevuya gelmemek ya da gecikmek: ölmediyse, afetmem 


Özel günleri unutmak: çok da mühim değil. sen unut geçmişini, ben aklımda tutarım  hatırlatırım nan nolcek 


Yeterince vakit ayırmamak: baqınız sayın cemaat "kendi dışındaki sebeplerden"diyo. böyle olduğuna kanaat getirirsek mesele olmaz, affettim gitti  ama ben dengesizim, bi zaman sonra ayrılık sebebi bilem yapabilirim bunu, bana güvenmesin 


Sorumsuzca davranmak: afedilir bulmuyorum bunu açıkcası. bir iki konuşulur, olmazsa önlem alınır, tripler atılır afederim diyip, yalan söyleyemicam


Aileye, arkadaşlara düşkünlük: onlara karşı ilgisizce bir sorun var demektir. tabi abartmasız ama, onlarsız da olmasın.


Küçük ayrılıklar: ohoooooo.  bu konuda mastırım var  geçiniz  affettim gitti   Cheesy Cheesy

Affedilmeyecek hatalar


Şiddet: ben affetmem.affedeni de fena döverim  ama şiddeti ben uygularsam bilemicam  karşı tarafa sormak lazım, bi de pozitif ayrımcılık istiyom ben   Cheesy


Aldatmak: bu çok kişisel bir durum, her ilişkiye, kişiye göre değişir. bilmiyorum muhasebeci gibi mi olur ama ; oturur bakarsın, gitmek mi daha çok canını yakıyor, kalmak mı. gitmek daha fazla acıtırsa, kalırsın. yaralarını kapatmaya çalışırsın. ek yerleri görünür biçimde de olsa...ama yine ben gitmeyi uygun bulurdum ya neyse bu konu uzar 


Büyük yalanlar: ya zaten sağlıklı, normal bir ilişkide böyle şeyler olmaz.


Umursamazlık: anında terkederim. zaten beni umursamayan kişiyle ne işim var nan, mazoşistmiyiz alla alla


Cimrilik:  mümkün değil 


Aşağılamak: artık o müstakbel rahmetlidir an itibariynen


Saygısızlık: zaten saygı duymadığınız, hayran olmadığınız insanı sevemezsiniz.


Değiştirmeye çalışmak: çözersiniz ya bunları, dert değil. iki taraf da karşındakini kendine göre dizayn etmeye çalışır. zamanla birbirine göre biçim alırlar, etkilersiniz birbirinizi. ama buradaki kasıt mesela;  sosyal birisindir, eve tıkmaya çabalar (allam bunu bi yerden hatırlıyorum Cheesy), çalışıyorsunuzdur, buna gerek olmadığını, bunu evden de yapabileceğinizi, embesillerin yanında ne işiniz olduğunu söyler (bunu da başka bi yerden hatırlıyorum Cheesy Cheesy  ) bu konuyu geçelim    Cheesy   

Alkol ve uyuşturucu: insan anlar heralde, ilişkiye başladığı kişinin bağımlı olup olmadığını. uzak durur, başlamam.  olaki farketmedik, tedavi için yönlendirirsin, ama sonuç alamazsan çeker gidersin, gitmelisin. hayat kısa. kendimi seviyorum.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2008, 13:23:15 Gönderen: punk_rock_girl » Kayıtlı

En çok neyi değiştirmek isterim bilir misiniz ?
Afrikanın ismi lazım değil bir kentinde
Aç çocuklara
Baba şefkati göstermek için
Venedikte bir pansiyon terasında
Gondolları izleyerek
Kahvaltı yapma hayalini..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

| rentacar - oto kiralama | BUCA EMLAKCI , BUCADA EMLAK , BUCA EMLAKCILARI | izmir satılık daire , satılık arsa, satılık dükkan izmir buca emlak , buca emlak |web tasarım | tekniker | Wap | Wap2 | Wap tim35 | XML | Rss

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!