22 Mayıs 2012, 22:09:59 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   IZMIR WEB TASARIM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Portakal Tayyib'e sansür :)  (Okunma Sayısı 538 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
üflenti
Teğmen
*

Timgücü 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 26 Kasım 2008, 06:52:31 »

BAYBURT"ta Tayyib Kömürü Bayii'nin afişlerinde, iki türdeki kömürü tarif eden, "Ceviz Tayyib" ve "Portakal Tayyib" ifadelerinin yer alması bazı kişilerin tepkisini çekince sansür uygulandı.
Afişlerdeki "Tayyib" kelimesinin üzeri, yanlış anlaşılmalara neden olduğu gerekçesiyle siyah bantla kapatıldı. Afişler bir gün sonra da kaldırıldı.

Bayburt"ta Tayyib Kömür Şirketi'nin de bayiliğini yapan Öznayır Limited Şirketi, bir süre önce Bayburt Tanıtım Şirketi'nce kiralanan reklam panolarına, kömürde indirim kampanyasıyla ilgili afişler astı. Ancak, ceviz ve portakal büyüklüğündeki kömür çeşitlerini ve yeni kampanya fiyatlarını tanıtan afişteki, "Ceviz Tayyib" ve "Portakal Tayyib" ifadeleri, bazı kişilerin tepkisini çekti. Reklam şirketi de bunun üzerine afişlerin üzerindeki, "Tayyib" kelimesini siyah bantla kapattı. Afişler, anlaşma süresi bitmeden de kaldırıldı.

Kendisinden habersiz olarak afişlerinin bantlandığını belirten Öznayır Limited Şirketi yetkilisi Ali Osman Doracan, “Reklamların üzerlerinin karalanmaması lazım. Bu yazıları kapatanlar kasıtlı olarak yaptı. Yazının üstünün niye karartıldığını anlamış değilim. Verdiğim reklam bir hafta panolarda kalacaktı. Ama 4'üncü günde kaldırıldı. Nedenini anlayamadım” dedi.

Bayburt Belediyesi"nden ihale ile aldığı panoları kiralayan Bayburt Tanıtım Şirketi"nin yetkilisi Fatih Yolcu ise, “Bilindiği gibi Tayyib Kömürleri adında bir marka var. Bu markanın da piyasaya sürdüğü portakal ve ceviz kömür türleri bulunuyor. Afişlerde Portakal Tayyib ve Ceviz Tayyib yazıları vardı. Biz bunları olduğu gibi reklam panolarına koyduk. Ama çevreden gelen tepkiler üzerine şirket müdürümüz bizden habersiz Tayyib yazılarının üstüne siyah bant çekmek zorunda kalmış. Ayrıca reklamda anlatım bozukluğu dikkatini çekmiş ve afişleri kaldırtmış” diye konuştu.
Bilirkişi olarak punktan açıklama bekliyoruz Smiley

punk_rock_girl
Binbaşı

Timgücü 2506
Çevrimdışı Çevrimdışı

canıma minnet :D

« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2008, 13:29:21 »

Türkiye de ithal kömür sektöründeki büyük firmalardan biridir Tayyib kömür ve sahipleri de Bayburtludur. Bahsi geçen reklam bayilerinden biri tarafından yapılmıuş olsa bile bu tip reklamların sektörde ithalatçı firmanın bilgisi haricinde olmasının mümkün olmadığını en azından tanıdıklarımdan dolayı biliyorum

Bahsi geçen firma daha önce de markalarının Tayyip Erdoğanın ismine benzemesinden ötürü kendilerini Hürriyet gazetesine haber yaptırmışlardı. Gerçi şu andaki konu bu değil . bilirkişi olarak Bayburt'a gidip keşif yaptırmam gerekecek hicran

Özellikle bana bu reklamın çok birşey mana etmeyeceği kesin çünkü Kömürler gemi halinde ve karışık gelirler. Her ithalatçı gelen irili ufaklı kömürleri eleme entegre tesislerine taşırlar ve oralarda ebatlı çelik eleklerde kömürler boyutuna göre  elenir. Elenen kömürler, Toz, Fındık, Ceviz, Limon, Portakal ve Karpuz olarak ayrılıp torbalanarak satışa sunulur. Toz ve fındık kömür daha çok sanayi amaçlı kullanılmakla birlikte tüketici daha çok Ceviz, Portakal ve Karpuz ebatlarını bilir. Ceviz ebatlı kömür sobalarda, Portakal ve Karpuz ise kaloriferlerde yanar. Aynı ocaktan çıktığı sürece bütün ebatların kalite ve kalorisi aynı olmakla birlikte özellikle merkezi sistem kalorifer kazanları için karpuz ebatı çok daha değerlidir. Çünkü büyüktür ve bu sebeple daha dayanıklıdır. Yani Bayburtlu emmimler reklamlarında ceviz tayyib, portakal tayyib derken karpuz tayyib dememekle ayıp etmişler

Geçen hafta gittiğim Trabzon'da çok sevdiğim abi yanına uğradığımda şirkettekiler telefonda müşterilerle konuşurken ceviz, portakal, karpuz diyorlar ben ne demek istediklerini anlamadığımdan şaşkınlıklar yaşıyordum. Orda sessiz sesiz oturup bizimkinin gelmesini beklerken kafamı en çok kurcalayan sorular ise; acaba bunlar aynı zamanda manavcılıkdamı yapıyorlar ve yapıyorlarsa kömürün yanında yapacak başka işmi bulamadılar da manavcılık yapıyorlar  Neyse ki mevzuyu anlamak fazla zaman almadı Cheesy
yani Tayyib ceviz ve Tayyib portakalın (bende bantlanırım diye ceviz tayyib ve portakal tayyib diyemiyorum )  diğerlerinden farklı bir özelliği olmadığını biliyorum  Olsa bile özellikle portakalda markalı tabir yoktur  Bayburt gibi küçük ve tutucu bir ilde ise birilerinin bilgileri dahilinde yada haricinde böyle bir bantlamaın yapılmasına ise hiç şaşırmıyorum.

Neticede insanlar ticaret yapıyorlar ve isim benzerliği ne olursa olsun ki bu isim ülke bizim Tayyipi tanımadan önce de vardı, reklam yapmak hakları. Ama anlamadığım neden cevize, portakala reklam yapmışlar da Karpuza yapmamışlar  Yoksa kelekliği bu kadar gün yüzüne  çıkartmakmı istemediler

Kork vatandaş korkkk  Cheesy Cheesy

En çok neyi değiştirmek isterim bilir misiniz ?
Afrikanın ismi lazım değil bir kentinde
Aç çocuklara
Baba şefkati göstermek için
Venedikte bir pansiyon terasında
Gondolları izleyerek
Kahvaltı yapma hayalini..
baterist_ea
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2008, 13:32:00 »

cemile sen kesin köşe yazarlığını düşün bak Smiley
dobra dobra anlatıyor helal valla Cheesy
punk_rock_girl
Binbaşı

Timgücü 2506
Çevrimdışı Çevrimdışı

canıma minnet :D

« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2008, 13:45:24 »

yok şekerim kalsın Cheesy
Daha fazla Konuşacağım da ağzım su dolu derler ya tam o deyimlik
ani çıkşlar normal alışmışsınız benim tavırlarıma Smiley

En çok neyi değiştirmek isterim bilir misiniz ?
Afrikanın ismi lazım değil bir kentinde
Aç çocuklara
Baba şefkati göstermek için
Venedikte bir pansiyon terasında
Gondolları izleyerek
Kahvaltı yapma hayalini..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

| rentacar - oto kiralama | BUCA EMLAKCI , BUCADA EMLAK , BUCA EMLAKCILARI | izmir satılık daire , satılık arsa, satılık dükkan izmir buca emlak , buca emlak |web tasarım | tekniker | Wap | Wap2 | Wap tim35 | XML | Rss

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!